ÉTEK
A Tudás nem helyettesíthető   semmivel.
Élettudomány - Tudástár
Élettudomány és TEstKultúra


​Táplálék a Testnek - Táplálék a Tudatnak

Életre-hangolás, Élet-behangolás

Nem találod a helyed….Csinálsz valamit, de az nem az….Talán nagy baj nincsen, de valami hiányzik…Pontosan nem tudod mi, csak érzed, hogy ami most van, az nem az igazi. Nincs öröm, nincs bánat….közönyösség van. Nincs lelkesedés, nincs hajtóerő, nincsenek célok…unalom és apátia. Semmi értelme az egésznek….úgysem fog sikerülni…ez van, feladom….majd lesz valahogy.
Amikor gyakoriak az ilyen érzések és gondolatok, akkor éppen itt az ideje egy újra-gondolásnak, egy újra-hangolásnak, mert ez így nem mehet tovább. 
Ilyenkor van az a pillanat, amikor segítségre van szükség ahhoz, hogy az ember ki tudjon mozdulni ebből az állapotból, mert a saját hajánál fogva senki sem tudja kihúzni magát a gödörből. Ha meg tudná tenni már megtette volna.

Szellemi és lelki fejlődés

Az életünk során megszerzett tudásunk az egyetlen dolog, amit nem kell itt hagynunk a halál pillanatában, mert az a tudatunk részévé válik és velünk marad. A folyamatos tanulás, önvalónk megismerése és folyamatos fejlesztése alapvető feladatunk. Megfelelő iránymutatással könnyebben megtalálhatók a helyes irányok és a fejlődést szolgáló ismeretek.

Az önmegismerés teljes folyamata

Az önismeret, egy alapismeret és elengedhetetlenül fontos mindenki számára, aki felelősséget érez önmaga és a testi-szellemi-lelki egészsége iránt. Ennek tudatában leszünk képesek egy olyan életformát kialakítani önmagunk számára, ami biztosíthatja számunkra az élethosszig tartó cselekvőképességet.

Tudnunk KELL magunkról, hogy kik vagyunk. E nélkül csak sodródunk az információk tengerében és nem vagyunk képesek a minket támogató legjobb döntéseket meghozni a táplálkozásunkkal és az életmódunkkal kapcsolatban. Az önmegismerés folyamatának eredményeként leszünk birtokában azoknak az ismereteknek, amelyek alapján megértjük a körülöttünk történő eseményekre adott reakcióinkat, mit és miért teszünk és reagálunk úgy, ahogy azt tesszük.

Megértést kapunk a működésünkről, a hajlamainkról és lehetőséget kapunk arra, hogy olyan dolgokat tegyünk, amelyek támogatnak minket és elkerüljük azokat, amelyek ártanának nekünk. A megszerzett tudásnak köszönhetően másként fogjuk szemlélni a Világot és tudatosak leszünk az életmódunk megválasztásában és végrehajtásában. Kell, hogy legyen egy „Használati útmutató” magunkhoz. Muszáj.

Kapcsolatrendszeri problémák

Vannak alapvető dolgok, amelyek ha hiányoznak vagy ha rosszul működnek egy bármilyen kapcsolatrendszerben, akkor az idővel tönkre tud menni. Nem muszáj ezt megvárni. Kezelni kell és lehet is őket. akárhol is jellenek meg. Legyen az a család, az iskola vagy a munkahely.

Stressz-, konfliktus-, indulatkezelés

A rossz stressz káros hatással van a testre és a tudatra egyaránt. A folyamat megértése nagyban segíti az ártalmas hatások elkerülését.

A konfliktusok erős indulatokat képesek generálni és az erős indulatok komoly konfliktusok tudnak létrehozni. Hatékony eszközzel megelőzhetők az erős indulatok, amivel elkerülhetők a konfliktusok. Ugyanakkor a konfliktusok feloldásával eltűnnek az erős indulatok. Mindkettőre van módszer.

Érzelmi kibillentségek harmonizálása

Az érzelmek jönnek és mennek. Ha megértjük a működésüket, akkor kezelni is tudjuk majd őket.